Robuust, authentiek en superduurzaam

Een openbare ruimte die net dat beetje anders is. Een omgeving die mensen een speciaal gevoel geeft, omdat de straten, paden en pleinen iets authentieks hebben en rust en eigenheid uitstralen. Dit soort mooie ambities past perfect bij de Linge® grootformaat kleiklinkers van Vandersanden.

Doordat deze klinkers groter zijn dan de bekende standaardformaten, wordt het straatbeeld robuuster en ontstaat er meer rust. Bovendien zorgt het Linge® formaat voor minder onderhoud: er zijn immers minder voegen. Last but not least zorgen de speciale eigenschappen van de klinkers voor extra duurzaamheid.

Groots in vier uitvoeringen

Linge® formaat 60/80

Linge® formaat 60/80

De variant op het klassieke, Nederlandse waalformaat.
Linge® formaat 80/60

Linge® formaat 80/60

Extra duurzaam door minder grondstoffen.
Linge® formaat 80/70

Linge® formaat 80/70

Met verjonging tegen afsplinteren.
Linge® formaat 80/80

Linge® formaat 80/80

De enige klinker met drie bruikbare zichtzijden.

Meer ontwerpvrijheid

De unieke Linge® grootformaten zijn leverbaar in verschillende afmetingen en uitvoeringen. Door de Linge® formaten onderling of met de klassieke kleiklinkers te combineren, zetten ontwerpers het straatbeeld nóg mooier naar hun hand. Robuust, gevarieerd en functioneel.

Vormbak en strengpers

De vormbakstenen hebben een robuuster en meer natuurlijke voorkomen. Alle Linge® formaat vormbakstenen zijn ook getrommeld leverbaar. De strengpersstenen hebben een strakke vorm, nemen weinig water op en zijn daardoor extreem hard. Linge® formaat strengpersstenen zijn, afhankelijk van de kleur, zowel glad, geschaafd als bezand leverbaar.